3 benodigdheden die men vergeet tijdens de woonbegroting

0

Je staat op het punt om een nieuw huis te kopen, je eigen woning flink te renoveren of hebt zojuist een nieuw huis gekocht. Kortom, er staat een hoop te gebeuren in de komende tijd en je zal heel wat tripjes naar de woonboulevard en bouwmarkt maken. Het is wel zo verstandig om een begroting te maken van wat dit allemaal gaat kosten, zodat je een goede inschatting kunt maken. Er zijn een paar onderdelen van de woonbegroting wat betreft inrichting die men vaak vergeet, maar wel essentieel zijn. We hebben ze voor je genoteerd, zodat jij ze niet vergeet!

Raamdecoratie

Een van de eerste dingen die men veel vergeet is de raamdecoratie. We zijn zo gefocust op meubilair, dat we helemaal vergeten dat we ook best wat privacy in huis willen. Zo kun je in de woonkamer best wat houten jaloezieën of stijlvolle plisségordijnen gebruiken om de pottenkijkers buiten te houden en is het ook fijn om verduisterende gordijnen te hebben in de slaapkamer. Zeker als je hele woning voorzien moet worden van nieuwe raamdecoratie, kan dit een flinke hap uit je budget zijn. Veel mensen verkijken zich in de totaalprijs van nette raamdecoratie, wat toch wel heel vervelend is als je het überhaupt niet meegerekend hebt.

Kosten van klusmateriaal

Je gaat de komende weken niet een keer, maar misschien wel vijf keer naar de bouwmarkt. Je komt er tijdens een verbouwing of verhuizing altijd achter dat je veel klusmateriaal mist, dus zal je een aantal keer heen en weer moeten rijden. Wat je echter niet moet vergeten is dat een tripje naar de bouwmarkt voor wat verf, rollers en schroeven je tientallen euro’s kan kosten. Tel al deze tripjes bij elkaar op en je bent een paar honderd euro achteruit voor wat benodigdheden. Zorg dus dat je in je woonbegroting hier ook ruimte voor maakt. 

Manuren voor speciale klussen

Tot slot willen we het graag nog over de manuren hebben die nodig zijn om wat klussen uit te voeren. Wellicht heb je te maken met een kleine lekkage, moet er wat elektriciteit omgeleid worden of heb je wat extra hulp nodig met het plaatsen en installeren van de nieuwe keuken. Deze mensen – mits het geen familie of vrienden zijn – moeten betaald worden. Hoe langer ze bezig zijn en des te specifieker de klus, des te groter het kostenplaatje. Maak hier dus ook zeker ruimte voor in je begroting.