4 redenen waarom investeren in zonnepanelen een goed idee is

0

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Het plaatsen van zonnepanelen op je dak kan een aantal voordelen hebben, waaronder besparingen op je energierekening. In dit artikel lees je waarom je kunt besparen met zonnepanelen en wat de voordelen zijn van het investeren in deze duurzame energiebron.

Een lagere energierekening

Allereerst besparen zonnepanelen je geld op jouw energierekening. Wanneer je zonnepanelen op je dak installeert, wek je eigen elektriciteit op. Dit betekent dat je minder elektriciteit van jouw energieleverancier hoeft te kopen en dus minder geld hoeft uit te geven aan je energierekening. In sommige gevallen kan een zonne-energiesysteem zelfs genoeg stroom opwekken om het hele huis van stroom te voorzien.

De terugverdientijd

Daarnaast bieden zonnepanelen een hoog rendement op je investering. Hoewel zonnepanelen kopen best prijzig kan zijn, zijn de besparingen die je in de loop van de tijd zult maken veel groter. Op die manier verdien je je investering terug. En betekent dit ook dat je op de lange termijn veel geld kunt besparen. Met name als je een hoog rendement hebt met jouw zonnepanelen heb je de zonnepanelen installatie snel weer terugverdient.

Salderen en terugleveren

De zonne-energie die je opwekt, kun je gebruiken om je huis van stroom te voorzien. Als je meer energie opwekt dan je gebruikt, kun je deze terugleveren aan het elektriciteitsnet. De energiemaatschappij zal deze energie vervolgens aan andere huishoudens of bedrijven leveren die het nodig hebben. In ruil daarvoor betaalt de energiemaatschappij je een vergoeding voor de geleverde energie.

Bij salderen wordt de energie die je met zonnepanelen opwekt, eerst gebruikt om je eigen huis van stroom te voorzien. Als er op een bepaald moment meer energie wordt opgewekt dan je op dat moment nodig hebt, dan wordt deze overtollige energie teruggeleverd aan het net en krijg je hiervoor een vergoeding. Maar als je op een ander moment minder energie opwekt dan je verbruikt, dan krijg je energie van het net en wordt dit verrekend met de energie die je hebt teruggeleverd.

Hogere waarde van je huis

Ook kunnen zonnepanelen jouw huis meer waard maken. Als je besluit jouw huis te verkopen, kan het feit dat het uitgerust is met zonnepanelen een aantrekkelijke verkoopfactor zijn voor potentiële kopers. Veel mensen zijn zich steeds meer bewust van de voordelen van duurzame energiebronnen en zijn op zoek naar een energiezuinige woning. Waarschijnlijk zullen zij bereid zijn meer te betalen. Bijvoorbeeld voor een huis dat is uitgerust met zonnepanelen in Zutphen.

Kortom, op lange termijn kun je aardig wat geld besparen door te investeren in zonnepanelen.