5 tips om je buitendeuren te verven

0

Een goed onderhouden, mooi gekleurde voordeur is een stuk uitnodigender dan een oude, versleten deur. Nu kun je natuurlijk een nieuwe buitendeur aanschaffen, maar je kunt je huidige deur ook zelf opknappen met een likje verf! Dus: sta je op het punt om je buitendeuren van een nieuw laagje verf te voorzien? Dan komen deze praktische tips je gegarandeerd goed van pas!

  1. Kies de juiste verf

Ga allereerst op zoek naar verf van een professionele aanbieder zoals sigma verf. Zo weet je namelijk zeker dat je een duurzame verf in huis haalt die lang blijft zitten en de kans op het gewenste eindresultaat vergroot. Kijk vervolgens naar de soort verf. Heb je houten buitendeuren, dan is een houtverf zoals sikkens rubbol xd high gloss een goede keuze. Heb je een PVC deur, ga dan op zoek naar een specifieke verf voor materialen als PVC. Het kiezen van de juiste verf zorgt ervoor dat de verf goed hecht, lang blijft zitten, om weinig onderhoud vraagt en voor aantrekkelijke eindresultaten zorgt.

  1. Goede voorbehandeling

Voordat je de deuren daadwerkelijk gaat verven is het belangrijk ze even goed voor te behandelen. Houtwerk moet schilderklaar gemaakt worden door bijvoorbeeld hang- en sluitwerk te verwijderen. Zo kun je zien in welke staat de deur is en kun je straks makkelijk verven. Kom je afgebladderde verf of beschadigingen tegen? Zorg dat je dit soort problemen eerst aanpakt zodat het eindresultaat naar wens is. Vul gaten, maak vlekken schoon en schuur het geheel lichtjes op zodat je een egaal oppervlak hebt. Ga vervolgens met ammoniak over de deur heen om de laatste viezigheid te verwijderen en de verf beter te laten hechten!

  1. De juiste ruimte

Kies een goede ruimte om de deur te kunnen verven: indien mogelijk een ruimte waar ramen en deuren gesloten kunnen worden en alles zoveel mogelijk vrij van stof en viezigheid is. Verwijder de deur en plaats deze op een werkbaar oppervlak zodat je de tijd kunt nemen om het schilderwerk goed aan te pakken.

  1. Begin met de grondverf

Plak eventuele ramen af en zet de deur eerst in de grondverf. Mocht je een ronde kwast hebben, dan kun je deze hier het beste voor gebruiken. Werk van binnen naar buiten, of, wanneer je glas in de deur hebt, begin je met de latten. Vergeet ook de bovenkant en onderkant van de deur niet!

  1. Met de houtnerf mee

Schilder altijd met de houtnerf mee om voor een mooi eindresultaat te zorgen. Gebruik twee of meer verflagen en schuur de deur tussen de verflagen in altijd weer even lichtjes op.