5x planten voor in de badkamer

0

Planten zijn hip en ook de badkamer moet eraan geloven. Steeds meer Nederlandse badkamers veranderen namelijk in een kleine urban jungle. Geen gekke trend als je het ons vraagt, want de groene amigo’s geven je badkamer karakter en gezelligheid en zijn ook nog eens goed voor een gezond binnenklimaat. Daarnaast zijn ze een stijlvolle toevoeging op veel badkamers. Zo komen ze extra tot hun recht in industriële badkamers met betonnen elementen, zwarte douchesets en houten badmeubels. Ook de zogenoemde Balinese badkamer met zandkleurige wanden, keramische waskommen en koperen douchesets mogen planten niet ontbreken. Wél is het belangrijk om de weten dat niet iedere plantensoort de vaak donkere en vochtige badkamer overleefd. Wil jij planten in je badkamer? Lees dan dit artikel en kom erachter welke planten jouw badkamer overleven! 

Varens

Planten in de badkamer moeten wel tegen een beetje luchtvochtigheid kunnen. Gelukkig is de varens er zo een. De varens is makkelijk te onderhouden en heeft een sterk absorberend en zuiverend vermogen. Ook prettig is dat de varens in verschillende kleuren komt. Zo variëren de bladeren van deze plant van zilvergrijs, lichtgroen, roodachtig tot donkergroen en brons. Zorg dat je de varens regelmatig water geeft en bij voorkeur sproeit. 

Graslelie

De graslelie, ook wel de Chlorophytum of spider plant genoemd, is een perfecte luchtverfrisser voor in je badkamer. De graslelie is een makkelijke plant en vindt eigenlijk alles wel best. Zo staat de graslelie graag op een lichte plek, maar kan deze ook prima in de schaduw vertoeven. Twee keer per week water geven is ruim voldoende en eenmaal per week een sproeibeurt is ook welkom. Mocht je het een keer vergeten, dan is er geen man overboord. 

Orchidee

Orchideeën zijn geen makkelijke planten. Op veel plekken in je woning verwelken ze, zeker voor het raam. De knoppen drogen immers snel uit. Toch zijn orchideeën het proberen waard, mits je ze in de badkamer plaatst. Door de hoge luchtvochtigheid floreren ze hier namelijk wel. Het is belangrijk om orchideeën regelmatig (lauw) water te geven, maar deze nooit in het water te laten staan. Ook hier geldt dat regelmatig besproeien door de plant wordt gewaardeerd. 

Lepelplant

De lepelplant, ook wel Spathiphyllum genoemd, komt oorspronkelijk uit Venezuela en Colombia waar hij werd gevonden in tropische regenwouden. Je raadt het al; de lepelplant kan dus goed tegen warmte en vocht. Hierdoor is hij een perfecte kandidaat voor in de badkamer. Bijkomend voordeel: de lepelplant verwijdert gifstoffen uit de lucht. De lepelplant kun je het beste regelmatig water geven zodat de kluit goed vochtig blijft. In de winter heeft hij minder nodig. 

Aloë vera 

Tot slot de aloë vera plant, afkomstig uit Afrika. Deze plant is enorm sterk en kan goed in warme omstandigheden overleven. Hierdoor past ook deze plant prima in de badkamer, het liefst op een zonnige plek. De plant is gemakkelijk in onderhoud. Zo volstaat 2 keer per week water geven. Zorg er wel voor dat de kluit goed opdroogt tussen de gietbeurten door!

urban jungle