Ben jij al begonnen met besparen? Maak voorjaarsplannen!

0

Voorjaarsplannen 2019

Nu de zon weer te voorschijn komt en de temperatuur omhoog schiet, hebben we vaak weer wat meer energie. Een goed moment dus om het financiële net op te halen.

1. Hoe sta ik er voor?
Maak een overzicht van je uitgaven over het eerste kwartaal van 2019: wat heb je uitgegeven aan boodschappen, vaste lasten en luxe? Wat houd je onder aan de streep/maandelijks over?
Download onze tool om te helpen deze balans op te maken. Je krijgt direct een goed overzicht van je inkomsten en uitgaven.
Heb je niet eerder met een financieel huishoudboekje gewerkt? Eigenlijk is dit onmisbaar als je op zoek gaat naar mogelijkheden om je lasten te verlagen.
Stap één is bewustwording.

2. Plan der campagne maken
Als je een balans hebt van de inkomsten en uitgaven, kun je ook nagaan welke lasten best wat minder kunnen.
Het kan je ineens opvallen dat b.v. kleineverzekeringskosten of abonnementen samen behoorlijk aantikken. Bekijk critisch of je het luxe tv abonnement wel nodig bent, of het misschien beter is om een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

3. Bespaar op vaste lasten
Door bijvoorbeeld over te stappen op een andere energieleverancier kun je tientallen euro’s per jaar besparen.
Met een energievergelijker gaat dat heel gemakkelijk. Zie ook rechtsboven op onze website.

4. Stel een doel
Als je financiële ruimte krijgt, kun je de neiging hebben het geld weer uit te geven. Probeer dit niet te doen. Stel een doel wat je maandelijks aan de kant wilt leggen en probeer hier niet aan te komen.