Besparen door jaarlijks over te stappen van energieleverancier

0

Uit onderzoek van de Autoriteit, Consument & Markt (ACM) blijkt dat er afgelopen jaar wéér meer consumenten zijn overgestapt van energieleverancier. Dit maal zijn ruim 1,3 miljoen huishoudens overgestapt. De hoofdreden hiervoor is dat meer mensen inzien dat jaarlijks overstappen lonend is. Door het internet zijn de prijzen transparant gemaakt. Waar in het verleden vaak aanbiedingen aan de deur werden gedaan, of telefonisch, kan je nu eenvoudig uitrekenen wat de goedkoopste aanbieder is. 

Vraag jij je zelf waarom je zou overstappen? ‘Het gas komt uit het fornuis, de kachel brandt en als ik een stekker in het stopcontact steek, dan begint mijn mobiel op te laden?’
Grotendeels van de mensen die niet overstapt heeft deze gedachtengang. Uit tal van wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat wij de dingen graag houden zoals ze zijn.  Energieleveranciers zijn zich hier ook van bewust. Is het je wel eens opgevallen dat nieuwe klanten wel korting krijgen en bestaande klanten niet? Als je eenmaal klant bent, is de kans namelijk groot dat je blijft.  

Is het echt zo interessant? Wij zijn van mening van wel. In sommige gevallen kun je tot 300 euro per jaar besparen. Dit alleen door te kijken wat de goedkoopste aanbieder is voor jouw verbruik. De overstap is dankzij het internet eenvoudig te regelen. Het is in de meeste gevallen zelfs zo dat de oude aanbieder voor je wordt opgezegd door de nieuwe leverancier.

Bekijk direct wat jij kan besparen met onze energievergelijker.