Besparen op je vaste lasten

0

Het is je vast wel opgevallen dat alles duurder wordt. Van de energierekening tot de zak wortels in de supermarkt, letterlijk alles stijgt in prijs. Het vervelende hieraan is, dat je nergens op kunt besparen, want je hebt toch echt boodschappen nodig. En dan die energierekening, die alleen maar duurder zal worden nu de winter dichterbij komt. En toch zijn er bepaalde trucjes, waardoor je toch kunt besparen op de vaste lasten. Lees mee op Woonbegroting.nl hoe je dat het beste kunt doen. 

Vergelijken is een must!

Als je zo voordelig mogelijk door het leven wil gaan, moet je daar ook iets voor over hebben. Vergelijken is namelijk de enige manier om het voordeligste product te kiezen en dat kan soms best wat tijd kosten. Er zijn natuurlijk een paar trucjes om dat vergelijken een beetje makkelijker te maken. Nu bijna elke supermarkt een app heeft, kun je makkelijk vanuit huis bekijken bij welke supermarkt jouw boodschappen het goedkoopst zijn. Wellicht moet je daarvoor naar verschillende winkels, maar zo haal je er wel veel voordeel uit! 

Qua abonnementen/verzekeringen is het al helemaal gemakkelijk om te vergelijken. Vaak zijn er vergelijksites, waar alle aanbieders worden weergegeven zoals op Voordeligst.nl bijvoorbeeld. Zo kun je in een paar klikken erachter komen welk abonnement/verzekering voor jou het voordeligst is. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken van je zorg- en autoverzekering. Maar, ook van je mobiel of internet abonnement. Alleen door te vergelijken, kun je profiteren van de voordeligste aanbieder. Doe deze check elke keer dat je moet verlengen, bij de meeste abonnementen en verzekeringen is dat jaarlijks.

Lijstjes maken

De boodschappen kwamen al eerder voorbij. Ook dat zijn vaste lasten, want er moet natuurlijk elke dag gegeten en gedronken worden. We hadden het eerder al over het vergelijken van de boodschappen. Dat is natuurlijk een hele slimme manier van boodschappen doen. Een andere manier om te besparen is door boodschappenlijstjes te maken. Koop alleen dat wat je nodig hebt. Het is dan verstandig om bijvoorbeeld voor 3 dagen gerechten te bedenken, en alleen die ingrediënten mee te nemen, naast alle andere vaste boodschappen uiteraard. Maar, alleen op die manier voorkom je dat je onder andere groenten en vlees weg kunt gooien, omdat deze over de datum zijn. 

Warmte zonder kachel

Naast alle andere vaste lasten is de energierekening toch wel de meest stijgende op dit moment. Iedereen heeft er last van. Natuurlijk hebben we energie nodig en kunnen we daar moeilijk op besparen. Maar, wat we wel kunnen doen is iets bewuster gaan leven. Een verwarming hoeft echt niet zo snel aan. Trek eerder een dikke trui of vest aan wanneer je merkt dat je het koud krijgt. Hetzelfde geldt voor sokken. Dikke sokken en pantoffels passen helemaal bij de tijd van het jaar en zijn ook nog eens heerlijk om in huis te dragen. Leg een paar plaids op de bank en verwarm jezelf op een andere manier dan de verwarming aan te zetten. 

Wil je toch de verwarming aanzetten? Doe dit dan niet te lang, zodat de kosten niet te hoog oplopen. Daarna is het belangrijk om de warmte niet te laten ontsnappen. Zorg daarom dat alle deuren en ramen gesloten zijn, zodat de warmte niet weg kan. Dit geldt niet alleen voor de voordeur, maar ook voor de tussen deuren in huis. Juist door die open te laten, wordt het in huis kouder, omdat de warmte zich dan door heel het huis kan verspreiden. 

De ultieme tip? Leg je plaid en sokken op de verwarming, wanneer je deze aan zet. Op die manier kun je dubbel genieten van de warmte, ook als je deze na een tijdje weer uitzet. Een andere tip is om een vloerkleed aan te schaffen, lekker warm voor de voeten en het houdt de warmte ook deels in huis!