De diversiteit van raamdecoratie

0

Er is een enorm groot aanbod van raamdecoratie, dit is natuurlijk ideaal, maar kan je ook aan het twijfelen brengen. Iedere raamdecoratie heeft weer verschillende voordelen en functies. Een van de meest voorkomende en bekende raamdecoratie zijn rolgordijnen. Ze hebben vele functies en diverse voordelen. Plisségordijnen zijn veelzijdige raamdecoratie die steeds populairder worden. Door het ruime aanbod in raamdecoratie lees je hier wat over rolgordijnen en plisségordijnen. 

Hoe werken plisségordijnen?

Als je het hebt over raambekleding dat steeds bekender wordt, dan heb je het over plisségordijnen. Deze raamdecoratie komt met de tijd vaker voor. Plisségordijnen hebben een makkelijk bedieningssysteem. Met het top down, bottom up systeem kun je eenvoudig bepalen hoeveel lichtinval je wilt hebben in huis, ook kun je makkelijk je inkijk bepalen voor de voorbijgangers. Er zijn namelijk best wat nieuwsgierige mensen die naar binnen gluren waar je privacy dan slachtoffer van is. Plisségordijnen op maat sluiten perfect aan op je raam. Met de juiste afmetingen kun je een prachtige uitstaling geven aan je interieur. Naast dat plisségordijnen een mooie verrijking zijn van je interieur, hebben ze ook een isolerende functie. De stilstaande lucht tussen raam en plissé creëert een isolerende laag. 

De plisségordijnen zijn beschikbaar in een verduisterende en lichtdoorlatende stof. Deze transparanties komen overal tot hun recht. Een verduisterende stof zie je vaak in de slaapkamer en de lichtdoorlatende in woonkamers of op kantoor. 

De verschillende rolgordijnen

Rolgordijnen zijn raamdecoratie die al vele jaren gebruikt worden in bijna alle ruimtes in huis. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties. Rolgordijnen kun je mooi combineren met overgordijnen voor een prachtig resultaat. De verduisterende rolgordijnen komen veel voor in de slaapkamer. Ze sluiten je kamer volledig af van al het licht van buiten waardoor jij kunt genieten van je rust en slaap. Door de dikte van de stof van de verduisterende rolgordijnen hebben ze een geluidswerende en isolerende functie. De dikte van de stof houdt de warmte binnen of buiten, ook vangt de grote oppervlakte geluidsgolven op wat weer goed is voor de akoestiek. 

Een lichtdoorlatend rolgordijn geeft veel sfeer, deze zijn perfect als je je ruimte niet volledig wilt verduisteren. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn erg populair aan de straatkant, je kunt namelijk niet door deze stof heen kijken, hierdoor kunnen mensen niet bij je naar binnen kijken. Transparante rolgordijnen zijn echte sfeermakers, je kunt door deze stof heen kijken, hierdoor zijn ze niet ideaal voor je privacy. Heb je een mooi uitzicht naar buiten of op de tuin, dan zijn de transparante rolgordijnen een goede optie. Hierdoor heb je altijd je zicht en kun je genieten van de omgeving.