December: niet alleen een kerstmaand! Heb jij al lagere energielasten?

0

Wist u dat december niet alleen druk was in verband met kerst en sinterklaas? Veel mensen stappen in december naar een andere energieleverancier.  Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar wel voor degenen die een jaarabonnement hebben lopen die rond januari wordt verlengd. Daarnaast stappen in december veel mensen over van zorgverzekering.

Heb je een jaarlijks energiecontract? Wij adviseren je om vandaag nog te starten met het maken van een overstap. Bekijk hiervoor onze energievergelijker.

Onderstaande een overzicht van vragen die we vaker horen.

Overstappen kost veel tijd en moeite


Dat is sinds een jaar of vijf niet meer het geval. Je kunt eenvoudig vergelijken wat een andere aanbieder kost en wat jouw kosten nu zijn. Via de overstapservice helpt de nieuwe aanbieder je doorgaans om je huidige abonnement op te zeggen.

Boete


Vroeger riskeerde je een boete als je overstapte. Hoe zit dit?
Als je huidige contract binnen 2 maanden afloopt, kun je zonder problemen een nieuw contract afsluiten. De nieuwe energieleverancier houdt rekening met je lopende abonnement en neemt het contract pas over als de einddatum is bereikt. Loopt je contract nog langer dan twee maanden? Dan adviseren we je nog even om te wachten.

Langer vastzetten is toch altijd voordeliger?

Een contract voor meerdere jaren lijkt voordelig omdat de kosten vaak omhoog gaan. Dit weegt niet altijd op! Sommige aanbieders geven instap-bonus van 100-500 euro, waardoor je per saldo lager uitkomt dan een lang termijn contract.

Praktische belemmering

De overstap is een administratief proces. Je raakt praktisch geen aansluiting kwijt. Er zou niets moeten veranderen aan je energieaansluitingen.