Deze 2 gewassen zijn geweldig om te telen in je kweekkas

0

Als je zo’n toffe kweekkas hebt, wil je deze optimaal benutten. Dit doe je door slim in te spelen op de mogelijkheden van je kas. Ook het plannen van wat je plant helpt om het hele jaar door van de kas te kunnen eten. Zaai sla daarom al in november. In de lente heb je dan een heerlijke grote krop sla die je kunt oogsten. Welke gewassen doen het nu echt goed in een kas? Ga eens aan deze slag met deze 2  en je zult versteld staan van het resultaat.

Kies voor pepers in je kweekkas

Pepers staan bekend om de smaak die ze aan gerecht geven. Dit hoeft niet altijd vlammend heet te zijn. Aan de kleur van de peper kun je scherpte van smaak aflezen. Pepers houden niet van kou. De kas hoeft niet tropisch heet te zijn om pepers goed te laten groeien. Bij een temperatuur vanaf 12 graden gaan de pepers ontkiemen.

De zaadjes van de peper kun je in april planten. Als de plantjes ontkiemen, is het nodig om ze wel te verplanten. Zeker als ze erg groot worden, helpt het ze om in een eigen pot lekker verder te groeien. De kleur van de peper gaat van groen naar rood en van rood naar oranje of geel. Gele pepers zijn zoeter als groene. Een peper is rijp als deze rood van kleur is. Dan kan deze geplukt worden. Van een plant kun je vele pepers oogsten. En je hebt de smaak dus zelf in de hand! 

Komkommers doen het uitstekend in een kas

De tijd dat komkommers moeilijk te telen waren is voorbij. Komkommers hebben een paar keer overpotten nodig, maar dan zijn ze ook enorm smakelijk. Met name in de zomer is dit een fijne dorstlesser of opfrisser van de salade. Als je halverwege maart de komkommerzaadjes plant, zijn deze in mei toe aan een grote pot. Om de groei te ondersteunen is een stok in de pot aan te raden. 

Hier kan de komkommerplant aan vastgebonden worden als deze groeien. Komkommers zijn makkelijke planten. Slechts voldoende water en de omstandigheden in de kweekkas zorgen zelf al voor het groeiproces. Je kunt de natuur een handje helpen door ervoor te zorgen dat de grond kaliumrijk blijft.  Komkommers zijn lekker in water, salade of als losse garnituur op tafel.

Ook al zo enthousiast geworden? Er zijn vele kweekkassen online die in diverse afmetingen verkrijgbaar zijn. Van een uitbreiding op je bestaande kas tot een geheel nieuwe. Alles is mogelijk en er is ruimte voor extra wensen. Daarbij zijn de kassen veilig gemaakt. Het veiligheidsglas is vele malen sterker als standaard tuindersglas.