Een huis laten bouwen: aan deze kosten heb je nog niet gedacht

0

Als je een huis gaat laten bouwen, willen we je eerst van harte feliciteren met dit mooie nieuws. Het is super gaaf, gaver dan je je ooit had kunnen voorstellen. Dit is iedereen zijn of haar droom en die van jou komt nu tot verwezenlijking. Geweldig, maar er moet nog heel wat gebeuren. Dat besef je je ook goed, dat is immers ook de reden dat je deze blog aan het lezen bent. We snappen dit maar al te goed, maar we willen je nog een beetje op weg helpen. Dat doen we door je te vertellen over de  kosten waar je waarschijnlijk nog niet hebt gedacht wat betreft het laten bouwen van een huis. Dit zijn kosten die mensen snel over het hoofd zien en dat is niet gek, maar wel jammer. Je wil niet voor verrassingen komen te staan, dus let goed op!

Ramen

Allereerst de ramen. Nee, dan hebben we het niet over een noedelsoep. We hebben het over het glas waar je doorheen kunt kijken, dat licht geeft in je woning en je huis onder andere beschermt tegen ongewenste binnentreders. Het is dus van belang dat je ramen hebt, dat is je wel duidelijk nu. Maar heb je er ook aan gedacht om die ramen mee te nemen in je begroting? Hoogstwaarschijnlijk niet. De kans is nog kleiner dat je bijvoorbeeld de impact van isolatieglas hebt berekend. Zonde, want meestal scheelt je dit een hoop. Een kleine investering die er voor zorgt dat ook jij je steentje bijdraagt, dat je de energierekening in de winter kunt betalen en ga zo maar door. Kortom; het is erg belangrijk dat je hier aan denkt. Wil je je huis niet laten aanvoelen als een cel? Wil je besparen op energiekosten? Wil je ongewenste bezoekers buiten houden? Wil je licht in je woning? Kies voor isolatieglas.

Vloerverwarming

Dan de vloerverwarming. Deze kostenpost is geen misselijke kostenpost, het is er een die behoorlijk kan aantikken. Toch raden we je aan om dit meteen mee te nemen in het laten bouwen van je woning. Waarom? Omdat je meestal toch wel spijt krijgt van het feit dat je geen vloerverwarming hebt genomen. Dit krijgen de meeste mensen en dat is niet gek. Lekkere warme voetjes, een lagere energierekening en ook een lagere factuur als je het meteen meeneemt in het laten bouwen van je huis. Je hoeft dan namelijk niet meteen de hele vloer weer open te breken.

Verlichting

Inbouwspotjes zijn best prijzig om te laten installeren als je huis al staat en je helemaal, maar beter meteen alles laten doen omtrent verlichting. Als je dit op orde hebt en meteen maakt, scheelt dat enorm als je je huis laat bouwen. We raden je dan ook aan dit snel op te pakken en eventueel een lichtplan te laten maken door een verlichtingsexpert. Hij of zij weet hier het fijne vanaf en dat is precies waar je naar op zoek bent.