Geld besparen als student

0

Besparen

Studenten hebben het vaak niet breed. De opleiding en boeken moeten betaald worden en daarnaast komen er voor een groot deel van de studenten ook nog uitwonende kosten bij kijken, als huisvesting, eten & drinken en energie en licht. Hoe kun je nou als student besparen op de kosten? Wij willen graag een paar tips met je delen

Studenten bespaar tips

Studieboeken

Koop studieboeken tweedehands in plaats van nieuw. Bijvoorbeeld via BOL of marktplaats. Let hierbij wel op de revisies van het boek. Kijk welk boek op jouw literatuurlijst staat en welke versie je nodig bent.

Sport

Wil je graag sporten? Maar is een gewone contributie aan de hoge kant? Zoek een studenten sportvereniging! Zoek je niet perse een sport met een team? Hardlopen is laagdrempelig; alleen met een paar goede schoenen kun je al los.

Bespaar op boodschappen

We hebben hier een blogpost over geschreven. Deze lees je hier.

Schoonmaken

Koop geen dure A-merk schoonmaakmiddelen. Zoek een alternatief bij een voordeelwinkel. Ook je licht vervuilde doeken kun je in de wasmachine doen samen met je handdoeken op hoge temperatuur.

Huishoudboekje Excel

Bang dat je geen geld over houd? Houd je inkomsten en uitgaven bij. Zie ook het Woonbegroting huishoudboekje. Deze download je hier.

Toeslagen

Verdien je weinig of niets? In Nederland heb je recht op toeslagen. Kijk of je in aanmerking komt voor zorg- of huurtoeslag.

Eten

Probeer gezond te eten en maak het eten zelf. Snacks zijn in verhouding duur en vullen minder goed. Vaak kun je verse groente en fruit goedkoop op de markt kopen. Ook kun je samen met studiegenoten eten (om en om). Houd je eten over? Vries dit dan in!

Ga je om boodschappen? Kijk wat je nog in huis hebt. Het is zonde om boodschappen weg te gooien i.v.m. verstrijken van de THT datum.

Studenten’status’

Maak gebruik van je studentenvoordeel! Als je bijvoorbeeld een dagje weg gaat, of gaat zwemmen! Vaak krijg je korting als je studeert.

Neem je eigen eten en drinken mee

Als je naar je onderwijsinstelling gaat of naar een activiteit; neem dan je eigen eten en drinken mee! Zo kun je b.v. koffie meenemen in een thermo-kop en hoef je dit niet voor 2-3 euro in het restaurant aan te schaffen.