Geld lenen voor een verbouwing

0

Woon je al lange tijd in je woning, maar heb je nu toch te weinig ruimte? Is er behoefte aan meer woonruimte en ben je toe aan een verbouwing? Je kunt gaan verbouwen, maar hier heb je natuurlijk wel eigen vermogen voor nodig. Een verbouwing kost, afhankelijk van de soort verbouwing, veel geld. Echter, niet iedereen heeft eigen spaargeld en dan moet er gekeken worden naar een alternatief. Je wilt natuurlijk wel kunnen verbouwen. Kies daarom voor geld lenen voor een verbouwing. Veel mensen vinden het niet fijn om geld te lenen en gelijk uit te geven, maar het kan de perfecte oplossing zijn. Door de verbouwing wordt je woning een stuk meer waard en je kunt de lening zo terug verdienen. Je kunt in dit artikel meer te weten komen over de aanvraag van een lening voor een verbouwing.

Wat wordt het leenbedrag?

Wanneer je geld wilt lenen voor een verbouwing, is het van belang dat je de kosten in kaart brengt. Je wilt er, nadat de lening is goedgekeurd, tenslotte niet achter komen dat je te weinig geld hebt geleend. De kosten voor een verbouwing zijn afhankelijk van de plannen die je hebt voor de verbouwing. Wanneer je de hele woning verbouwt inclusief een nieuwe badkamer, ben je natuurlijk veel geld kwijt. Maak vooraf een begroting zodat je alles op een rijtje kunt zetten en op deze manier het exacte leenbedrag kunt bepalen. Meer lenen dan je nodig hebt, is niet nodig en hier betaal je meer rente over.

Welke lening

Je kunt op twee verschillende manieren geld lenen voor een verbouwing van je woning. Allebei hebben ze verschillende voordelen en kunnen ze beide aansluiten op je wensen. De twee verschillende leningen zijn een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet spreek je een maximaal leenbedrag af met de verstrekker. Je kunt bijvoorbeeld 50.000 euro als maximaal leenbedrag afspreken. Wanneer je 20.000 euro van de rekening haalt, wordt er alleen over dat bedrag rente berekend. Voor een verbouwing sluit de flexibiliteit van een doorlopend krediet goed aan. Wanneer je niet weet wat je precies nodig hebt, is dit de ideale oplossing zonder te veel te betalen

Een persoonlijke lening kan nadelig werken omdat je het leenbedrag vooraf vaststelt. Met dit bedrag moet je de hele verbouwing doen en je hebt hiermee weinig speling. Je kunt geld opnemen totdat de afgesproken limiet is bereikt. Bij een persoonlijke rekening is het vooraf van groot belang dat je een duidelijke schatting maakt van de verbouwing. Er zijn veel kosten die je over het hoofd ziet en je moet hier goed op letten.

Het aanvragen

Via de reguliere bank kan het aanvragen van een lening een ingewikkeld en lang proces zijn. Je kunt via bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het verstrekken van leningen sneller je geld verwachten. Er moet wel gecontroleerd worden of je voldoet aan de voorwaarden en hiervoor hebben ze bepaalde bewijsstukken nodig. Dit zijn facturen, loonstrookjes, ID-kaart en eventueel de omzet van je onderneming.