Hoe ziet een gemiddelde keuken eruit?

0

Keukens zijn er in alle soorten en maten. Ondanks dat iedere keuken verschillend is, kan het wel fijn zijn om te weten hoe de gemiddelde keuken eruitziet. Welke afmetingen hebben de meeste keukens en welke apparaten zitten er in de meeste keukens? We leggen je uit hoe een gemiddelde keuken eruitziet!

De gemiddelde afmetingen van de keuken

Vooral de afmetingen van keukens lopen erg uiteen. Waar de een ruimte heeft voor een hoekkeuken met een groot eiland, past er in de andere ruimte alleen een recht keukenblok. Gemiddeld heeft een keuken een afmeting van 2,5×4 meter. Wanneer een keuken kleiner is dan 2,5×2,5 meter spreken we van een kleine keuken. Een keuken is groot wanneer deze langer is dan 4 meter. Dan hebben we natuurlijk ook nog de hoogte en diepte van de keuken. Mensen worden steeds langer, dus de keukens ook steeds hoger. Gemiddeld is een keuken 93 centimeter hoog, de standaard hoogtes lopen daarentegen tussen de 90 en 103 centimeter. De diepte van de keuken is gemiddeld 60 centimeter.

De meest standaard keukenopstellingen

Je kunt uit heel veel verschillende keukenopstellingen kiezen, voor iedere ruimte is een andere opstelling geschikt. Er is dan ook niet een specifieke opstelling die het meest voorkomt, dit zijn er een aantal:

  1. De rechte keuken
  2. De L-keuken
  3. De U-keuken
  4. De parallel keuken

De keukenapparatuur in een gemiddelde keuken

Naast de afmetingen en de opstelling zijn er ook een aantal apparaten die standaard in een keuken zitten. Dit gaat om de koelkast, oven, afzuigkap, kookplaat en vaatwasser. De gemiddelde keuken is dan ook voorzien van deze vijf apparaten. Daarnaast wordt er vaak nog gekozen voor een vriezer en/of een magnetron. Deze apparaten zitten dus niet standaard in de keuken, maar we zien wel dat veel mensen ervoor kiezen om deze aan de keuken toe te voegen.

Andere elementen in een gemiddelde keuken

In vrijwel iedere keuken vind je ook een spoelbak en een kraan terug, ook deze twee elementen komen dan ook terug in de gemiddelde keuken. Er is niet een design of soort spoelbak en kraan te benoemen die terugkomt in een gemiddelde keuken. Dit is heel erg afhankelijk van de stijl van de keuken en de wensen die je hebt. Waar de een graag een kokend waterkaan wil, voldoet voor de ander een gewone kraan ook. Ditzelfde geldt ook voor de spoelbak! De kleur waar meestal voor gekozen wordt is bij beide rvs, dit is de meest tijdloze en neutrale kleur. Dit maakt het dan ook heel populair.

Laat je informeren

Omdat iedere ruimte anders is en iedereen andere wensen heeft, ziet ook iedere keuken er anders uit. Ondanks dat er een aantal elementen als gemiddeld kunnen worden gezien, maak je vaak toch wat aanpassingen om de keuken helemaal op jou af te stemmen. Om erachter te komen welke keuken het beste bij jou past, kun je het beste een keukenwinkel bezoeken. Daar voorzien ze je graag van advies en informatie. Ook kun je daar inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken, zo vind je in een keukenwinkel bijvoorbeeld de keukentrends van 2024. Dan is je nieuwe keuken ook helemaal up-to-date.