Houd rekening met deze kosten na de verhuizing

0

We moeten tegenwoordig iets minder kritisch worden bij het zoeken naar een huis. Anders ben je over een aantal jaren nog op zoek, omdat de woningmarkt zo krap is. Tegenwoordig kijken we dus minder kritisch, waardoor er altijd nog omstandigheden zich voor kunnen doen. Vroeger lette je daar allemaal beter op, maar tegenwoordig ben je al blij als je een huis hebt. Reken er daarom op dat je altijd nog meer geld moet investeren als je verhuisd. Met welke kosten je rekening moet houden, lees je in dit artikel.

Schilderen van de muren

Op het eerste gezicht ziet het huis er prima uit. De muren zijn niet geel, dus die kunnen nog wel een aantal jaren mee. Totdat je begint aan de inrichting. Dan kan het zomaar zijn dat je een andere kleur beter vindt passen. Dan zou je toch echt de muren moeten gaan schilderen. Stiekem ben je daar best wat geld mee kwijt. In ieder geval altijd meer dan dat je in eerste instantie denkt! 

Een nieuwe vloer

De vloer lijkt ook helemaal in orde te zijn als je een huis gaat bezichtigen. Tot het moment dat de meubels eruit zijn en je alle mankementen beter ziet. Denk aan krassen op de vloer, verkleuring of stukken die eruit zijn. Die mankementen konden in de vorige inrichting misschien niet opvallen, maar wellicht wel wanneer jij het huis inricht. Je zult net zien dat er op het verkleurde stuk een open plek wordt gecreëerd. Dat ziet er natuurlijk niet uit. Het verstandigste is natuurlijk om meteen een andere vloer te laten leggen. PVC tegels zouden een optie kunnen zijn. Deze zijn een echte aanwinst voor je interieur en ook nog eens van hoogwaardige kwaliteit. Je hebt veel verschillende designs, waardoor je altijd een vloer vindt die bij jouw inrichting past. Ben je niet zo weg van tegels, maar vind je een PVC vloer wel een goede optie? Kies dan voor Moduleo PVC bijvoorbeeld. Dit zijn planken, waardoor je eerder een laminaat look creëert. De vloer is zo goed nagebootst, dat je bijna geen verschil ziet met een echte houten vloer. 

Nieuwe en grotere kozijnen

Als je eenmaal ergens woont en er dag en nacht spendeert, heb je pas een beeld van de lichtinval in huis. Hoewel het tijdens de bezichtiging misschien niet opviel, kan het wel een heel donker huis zijn. Energie is tegenwoordig torenhoog, dus een paar extra lampen zijn geen goede oplossing. Bovendien zijn lampen overdag ook erg ongezellig. Je kunt beter kiezen voor een nieuw en groter kozijn. Zo krijg je dus grotere ramen, waardoor de lichtinval ook beter wordt. Zo heb je meteen een hele andere uitstraling in huis. 

Een betere isolatie

Als je er een tijdje woont en alle seizoenen hebt meegemaakt, kun je echte mankementen ontdekken. Dat begint tegenwoordig vaak al veel sneller, door de hoge energierekening. Je moet ergens ingrijpen en beter isoleren is dan de betere keuze. Welke isolatie de beste optie is voor jullie woning moet natuurlijk onderzocht worden. Dat hangt ook van bepaalde zaken af. In ieder geval zou dubbel glas in het nieuwe kozijn als een goede isolatie optie kunnen zijn. Voor de rest zou je kunnen denken aan spouwmuurisolatie of dakisolatie bijvoorbeeld. Hierdoor zorg je dat je niet te veel hoeft te stoken in de winter, omdat de warmte meer binnenshuis blijft. Dat scheelt dus maandelijks op jouw energierekening, maar dat is niet het enige. Als je een koophuis hebt, heb je er later ook voordeel aan. Je bent namelijk op deze manier het huis aan het verduurzamen en daardoor kun je er straks veel meer voor vragen. Met andere woorden, het huis wordt meer waard.