Inkomsten en uitgaven bijhouden

0

Nederlanders staan er over het algemeen bekend om: we letten goed op de centen. Wijzer in geldzaken (’18) geeft dan ook aan dat het financieel welzijn in Nederland is gestegen. Mensen zijn over het algemeen tevreden over hun financiële situatie. Ondanks dit heeft een derde van de Nederlanders onvoldoende buffer om plotselinge uitgaven te betalen.

Inkomsten en uitgaven bijhouden

Woonbegroting is van mening dat de financiële situatie van je huishouden te verbeteren is door je cashflow inzichtelijk te hebben. Hiervoor moet je je inkomsten en uitgaven bijhouden. Soms houden mensen inkomsten en uitgaven bij op een kladblokje, het oude huishoudboekje. In het huidige moderne tijdperk is het doorgans handiger om inkomsten en uitgaven digitaal bij te houden.
Woonbegroting helpt je hier bij. Download het huishoudboekje om direct te beginnen met het bijhouden van je inkomsten en uitgaven. Klik hier voor meer informatie. 

Excel huishoudboekje

Met een huishoudboekje in Excel kunt u inkomsten en uitgaven bijhouden op maand basis. Doordat het digitaal is, biedt dit de mogelijkheid om makkelijk te vergelijken met eerdere periodes. Bijvoorbeeld: hoe zag mijn situatie er vorige jaar juni uit en hoe gaat het nu?

Het is niet zo dat de besparingen uit zich zelf komen. Het is van belang om te weten waar je kosten zitten en te kijken of deze kosten te drukken zijn. Vaak kan je goedkoper, bijvoorbeeld op internet tv en telefonie. Inkomen en uitgaven bijhouden is de basis.

Heb je je inkomsten en uitgaven inzichtelijk? Op onze site vind je tips en vergelijkingsmateriaal om de kosten te drukken en te besparen op huishoudelijke kosten.

Veelbekeken topics zijn onder andere:
Besparen op energie/vaste lasten
Besparen op boodschappen
Energie besparen in de zomer

Mist er iets in ons huishoudboekje? Stuur ons feedback! Bij genoeg reacties zorgen we kosteloos voor een nieuwere versie. Je inkomsten en uitgaven bijhouden moet immers niet te veel moeite kosten. Een bijdrage is voor ons wel gewenst om ontwikkeling van ons huishoudboekje voort te zetten.