Is kunstgras de investering waard?

0

Wil je graag kunstgras laten leggen in de tuin, maar twijfel je nog of het de investering waard is? Dan komt dit artikel zeker goed van pas. Hieronder lees je wat de voordelen en mogelijkheden zijn van een kunstgazon. Daarnaast bespreken we hoe de kosten worden opgebouwd. Zo kun je beter bepalen of kunstgras een goede aankoop is voor jouw situatie.

Kosten van kunstgras

De prijs van kunstgras kan onderling erg variëren. Dit komt door alle verschillende types. Zo kunnen de kunstgras types verschillen in kwaliteit, vezeltechniek, zachtheid, kleurstelling, vorm en duurzaamheid. Daarnaast heeft de kwaliteit van de ondergrond, het afwerkingsniveau en de plek waar het kunstgras aangelegd moet worden invloed op de totale prijs. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2 zal uitvallen. Het is daarom verstandig om altijd een vrijblijvende offerte op maat aan te vragen. Zo krijg je de beste prijsindicatie. Om je toch een indruk te geven: de gemiddelde prijzen kunstgras liggen tussen de €15 en €40 per m2. 

Kunstgras voor tuin en balkon

Ook als je geen tuin hebt, is kunstgras een hele aantrekkelijke optie. Kunstgrasmatten kunnen namelijk gelegd worden op een balkon of dakterras. In plaats van zand wordt er dan gebruik gemaakt van drainagetegels voor een goede afwatering. Het is de ideale manier om meer groen te brengen naar een appartement midden in de stad.

Voordelen van kunstgras

Het grootste voordeel van kunstgras is dat het erg onderhoudsvriendelijk is. Je hoeft het gazon niet te maaien, te sproeien of te bemesten. Af en toe de vezels borstelen en vuil verwijderen is al voldoende. Je kunt het hele jaar door genieten van een prachtig groen grasveld. Kwalitatieve kunstgrasmatten hebben bovendien een hele lange levensduur van 10 jaar of langer. Het is dus een investering voor de lange termijn. Omdat er veel verschillende kunstgras types verkrijgbaar zijn, is er altijd een soort te vinden dat aansluit bij jouw wensen. Sommige kunstgazons zijn nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Andere kunstgrasmatten zijn juist erg geschikt voor intensief gebruik en te gebruiken als sportveld. Het is de moeite waard om je te verdiepen in alle mogelijkheden.

Waardestijging door kunstgras

De uitstraling van de tuin heeft veel invloed op de waarde van je woning. Omdat kunstgras zowel sfeervol als onderhoudsvriendelijk is, valt het bij veel mensen in de smaak. Hierdoor zal het aanleggen van een kunstgazon bijdragen aan een waardestijging van je woning. Het is dus niet alleen een mooie aankoop voor jezelf, maar ook een slimme investering voor de toekomst.