Meer geld overhouden aan het eind van de maand? Neem een waterontharder

0

In Nederland zijn er helaas steeds meer huishoudens die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Zeker aan het eind van de maand is bij een groeiend aantal mensen de geldpot vrijwel geheel of zelfs helemaal leeg. Een groeiend aantal Nederland kiest er dan ook, noodgedwongen, voor om te gaan bezuinigen. Besparen kan op tal van manieren. Een slimme manier om dit te doen en aan het eind van de maand extra geld over te houden, is door een waterontharder te gebruiken. Wat maakt het gebruik van waterontharders zo aantrekkelijk en waarom levert dit je extra geld op?

Wat is een waterontharder?

In ons land komt er, als je de kraan opendraait, kwalitatief uitstekend drinkwater uit de kraanmond. Maar in bepaalde delen van ons land is het water uit de kraan relatief ‘hard’, zoals dat genoemd wordt. Dit betekent dat het kraanwater relatief veel kalk bevat. Dit is zichtbaar aan kleine witte vlokjes die achterblijven in glazen, theekopjes of koffiekopjes, of die zichtbaar worden als je kraanwater kookt in een waterkoker. Te veel kalk in het water heeft flink wat nadelen en kan je een hoop onnodige centen kosten. Woon je in een gebied met hard water, dan is het slim om te besparen door gebruik te maken van een goed werkende waterontharder. Maar hoe kun je geld overhouden door een waterontharder te gebruiken? Waar zit precies de winst?

Minder kans op verstoppingen en defecte apparaten

Hard water zorgt voor kalkaanslag in apparaten zoals koffiemachines, (af)wasmachines, waterkokers, kranen en douchekoppen. Wanneer het water niet of onvoldoende onthard wordt, leidt dat op termijn tit kranen die dichtslibben en tot machines en apparaten die defect kunnen raken of minder goed gaan werken. En het repareren of vervangen van dit soort apparaten en machines kost altijd geld. Zorg je voor een efficiënt werkende waterontharder, dan voorkom je dit soort schade en de daarmee gepaard gaande kosten.

Bezuinigen op wasmiddelen en schoonmaakmiddelen

Mensen die te maken hebben met kalkaanslag in hun woning, bedrijf of op kantoor, weten dat het veel moeite kost om deze aanslag te verwijderen. Om kalkaanslag aan te pakken en dit grondig te verwijderen, heb je professionele schoonmaakmiddelen en wasmiddelen nodig. Door een waterontharder te gebruiken, bespaar je aanzienlijk op de kosten voor schoonmaakmiddelen. Een groot voordeel van goed onthard water is ook dat afwasmachines en wasmachines minder wasmiddelen nodig hebben, omdat ze efficiënter schoonmaken. Dus ook daardoor houd je extra geld over.

Minder energieverbruik

Aantrekkelijk aan gebruikmaken van een goede waterontharder, is dat je apparatuur hierdoor beter werkt. Waterkokers, wasmachines, kranen: ze werken direct beter. Met name als het om elektrische apparatuur gaat, kun je hierdoor de nodige energie besparen. En dat geld kun je lekker in eigen zak houden! Daarbij is natuurlijk ook het milieu blij met jouw keuze voor een waterontharder, omdat goed ontkalkte machines en elektrische apparaten minder CO2-uitstoot veroorzaken. Je slaat dus twee vliegen in één klap: je bespaart op je energielasten én je doet iets goeds voor het milieu en klimaat.

Langere levensduur van apparaten en machines

Apparatuur en machines die geen last hebben van kalkaanslag, gaan qua levensduur een stuk langer mee. Water ontharden met zout, daardoor blijven je apparaten in een betere staat en verleng je op een slimme manier hun levensduur. En dat terwijl je feitelijk minder energie gebruikt met dezelfde apparatuur, omdat het water weinig kalk bevat en de installatie niet kan aantasten.

Ten slotte: je kiest gezond!

Los van het extra geld dat je aan het eind van de maand overhoudt door een waterontkalker te gebruiken, ben je ook gezonder bezig. Veel Nederlanders hebben last van een kalk-allergie. Gebruik je een waterontharder, dan ben je meteen ook van dit probleem af!