Huishoudboekje Excel t.o.v. Cloud

0

Woonbegroting biedt een Excel huishoudboekje aan. Excel is een worksheet applicatie uit het Office-kantoorpakket van Microsoft. Excel is bedoeld als rekenprogramma. Het wordt zowel door particulieren als bedrijven gebruikt en moet worden aangekocht. Een alternatief is Excel uit OpenOffice.

Wij van Woonbegroting zijn van mening dat een huishoudboekje in Excel voordelen biedt ten opzichte van een Cloud alternatief. Cloud wil zeggen dat de bestanden overal en nergens op te slaan zijn en ze overal weer te gebruiken zijn. De bestanden worden in dit geval niet opgeslagen op uw eigen computer, maar staat op een externe computer. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dropbox, een applicatie op pc, of een website waarop je data beheert.

Gezien het om het bijhouden van persoonlijke gegevens gaat, bieden wij niet een cloud product aan, maar een lokaal product. Het huishoudboekje in Excel is een kopie die u opslaat op uw eigen computer. De kans is klein dat een kwaadwillende deze gegevens tot zijn beschikking krijgt. Indien een Cloud toepassing wordt gekraakt, zouden alle persoonlijke gegevens van meerdere klanten uitlekken.

Indien u meer informatie wilt over de veiligheid of de werkwijze van ons huishoudboekje in Excel, dan kunt u contact met ons op nemen via het contact formulier.